ПРОДУКТИ

Комплексни торове с пролонгиращо действие

КОМПЛЕКСЕН ТОР “СУПРЕФОС” NP

Химичен състав: N - 12%; P2O5 - 24%; SО3 - 30%; CaO - 11%; MgO - 1%.
Общо хранителни вещества: 78%
Норма за торене: 19-24 кг/дка

КОМПЛЕКСЕН ТОР “СУПРЕАМОФОС” NP

Химичен състав:
N - 12%, P2O5 - 39%, СаО - 10-12%, SO3 - 22%, MgO - 1%
Общо хранителни вещества: 86%
Норма за торене: 15-20 кг/дка

КОМПЛЕКСЕН ТОР “СУПЕРАГРО” NP

Химичен състав:
N - 9%, Р2О5 - 30%, СаО - 10-12%, SO3 - 18%, MgO - 1%
Общо хранителни вещества: 70%
Норма за торене: 17-23 кг/дка

Торовете с продължително действие

са елемент от „усъвършенстваната“ практика за прилагане на торове, които са най-търсени както при отглеждане на полски , така и при  плодови и зеленчукови култури в закрита и външна среда, както и при въвеждане на различни иновативни  технологии.

Торовете с продължително действие съдържат хранителни вещества във форма, която позволява да се  забави освобождаването и усвояването на хранителните вещества  от растението. Така те остават в наличност за усвояване от растенията през целия вегетационен  период. Този ефект се постига по различни начини: контролиране на разтворимостта във вода, като се използва полупропускливо покритие (капсула), бавно разтворими съединения и използване на инхибитори.

Според прогнозитe глобалният пазар на торове с удължено /контролирано/ се увеличава средно със 7% годишно. Стимулиращите фактори на техния пазар са тяхната висока ефективност, съчетана с минимална загуба на елементи (и намаляване на риска от замърсяване на околната среда), лекота на използване и намаляване на разходите за приложение.

Торовете с удължено,контролирано отдаване могат да бъдат капсули,таблетки или гранули в зависимост от изходния материал и приложението им.
Основният принцип за производството на такива торове е покриването на традиционните разтворими форми на торове със защитен филм, който може да бъде неразтворим във вода, полупропусклив или непропусклив с пори, за да освободи елементите. Това покритие контролира проникването на вода в гранулите, нивото на разтваряне на компонентите на тора и дава възможност за синхронизиране на отделянето на елементи с нуждите на растението.